četrtek, 13. november 2014

EUROPEAN GREAT FIGURES 
Šolsko leto 2012 / 2013



OPIS PROJEKTA (kliknite na povezavo za ogled kratkega opisa projekta)



V projektu je sodelovalo 22 držav. Vsak projektni partner je predstavil  5 znanih osebnosti svoje države. Naši učenci so izbrali Tino Maze, Franceta Prešerna, Avsenike, Primoža Kozmusa in Roberta Kranjeca. Pri likovnem pouku so narisali portrete izbranih osebnosti, nato pa izdelali predstavitve v angleškem jeziku. Iz vseh predstavitev in risb je nastala knjiga v elektronski in papirni obliki.

Vabimo, da si jo ogledate:

EUROPEAN GREAT FIGURES


Spoznali smo znane osebnosti iz 21 evropskih držav. Nekaterih še nismo poznali, ali pa smo le slišali zanje, o tistih, ki  pa smo jih že poznali, smo izvedeli  marsikatero podrobnost in zanimivost.
Projekt smo delili tudi z učenci in učitelji, ki niso sodelovali. Šola partnerica iz Romunije je pripravila žreb, s katerim je za vsakega projektnega partnerja določila 3 države, katerih znane osebnosti mora predstaviti na posebni prireditvi. Mi smo bili izžrebani, da predstavimo znane osebnosti Romunije, Turčije, Norveške. Za predstavitev in kviz, ki je sledil predstavitvi, smo simbolično izbrali 9. maj - Dan Europe. Znane osebe smo predstavili učencem od 6. - 9 razreda, na koncu smo pripravili kviz za nagradami. Vsi smo se imeli fajn in vsi smo se naučili veliko novega.

Oglejte si našo predstavitev:





Naša ekipa:
























O nas so pisali tudi v lokalnem časopisu:



ZA PROJEKT SMO PREJELI  NACIONALNI IN EVROPSKI ZNAK KAKOVOSTI




Ni komentarjev:

Objavite komentar