ponedeljek, 10. november 2014

PROJEKT EUROPE-SO MANY FACES

V lanskem šolskem letu smo z učenci letošnjega 9. razreda uspešno sodelovali v projektu EUROPE-SO MANY FACES., ki je  že tretji v nizu 4 projektov, ki smo jih skupaj ustvarili z istimi partnerji. Pri projketu smo spoznavali zanimive kraje in kulinarko partnerskih držav, izdelali dve knjigi v elektronski in papirni obliki. V eni knjigi so zbrani recepti vseh držav, v drugi pa so predstavljeni zanimivi kraji z opisi in ilustracijami. Posneli smo kuharske oddaje, v katerih smo prikazali, kako pripraviti jedi po naših receptih. Nastale so prave kuharske oddaje, z obveznimi prekinitvami za reklame, v katerih smo predvajali predstavitve zanimivih krajev, ki smo jih vsak za svojo državo pripravili vsi sodelujoči. Kdo bo prikazal katere kraje, smo določili z žrebom. S projektom smo poskrbeli z promocijo svoje države, svoje kulture in kulinarike in hkrati spoznavali kulturo in kulinariko kar 33 držav. Pri delu smo se naučili veliko novega, spznavali različna nova IKT orodja in izmenjevali izkušnje s svojimi partnerji. Za uspešno delo na projektu smo prejeli ZNAK KAKOVOSTI, ki ga podeljuje slovenska nacionalna služba, pred dnevi pa še EVROPSKI ZNAK KAKOVOSTI, ki ga podeljuje centralna svetovalna služba v Bruslju. 
Rezultat našega dela so video posnetki s slovenskimi recepti in navodili za pripravo naših dobrot in dve elektronski knjigi.

Lepo vabljeni k ogledu naših knjig:


Kuhraska knjiga z recepti iz 31 držav:

EUROPEAN CUISINE

Najlepši kraji 34 držav:

EUROPEAN GREAT PLACES

Slovenske recepte smo predstavili v kratkih kuharskih oddajah : COOKING SHOW, vmes pa predvajali "reklame"  predstavitve najlepših in najzanimivejših krajev svojih partnerjev:


Naša ekipa v akciji:


Ni komentarjev:

Objavite komentar