nedelja, 13. marec 2016

Osmošolci so se vključili v projekt Legend jeopardy 

Osmošolci so se pred časom vključili v projekt Legend jeopardy. Kot že naslov pove, se vse vrti okrog legend iz posameznih držav. Učenci v spletni učilnici objavijo eno misel, stavek iz znane legende, ostali pa morajo postavljati vprašanja tako dolgo, da preko odgovorov na zastavljena vprašanja uganejo, za katero znano legendo gre. Odgovarjajo lahko le z da in ne. Tako smo uganili že po dve grški in češki legendi.  V ponedeljek, 18.4.2016, pa smo vprašanja zastavljali in nanje odgovarjali kar v živo, na spletni konferenci. Čas nas je prehitel, zato nismo prišli do naslova legende, smo pa veliko izvedeli in bomo naslednjič zagotovo uganili. 



Naše eTwinning drevo je preživelo zimo


Video konferenca s partnerji - izdelovanje eTwinning dreves iz papirja


Konec marca smo z našimi partnerji iz Avstrije, Norveške, Francije in Makedonije izdelovali drevesa iz papirja. Oglejte si, kaj smo ustvarili. Med video konferenco je vsaka ekipa tudi nekaj zapela, tako, da je bilo zelo zabavno.


Projekt eTwinning tree


Delo na projektu eTwinning tree se nadaljuje s polno paro. Učenci so pri likovnem pouku, pod mentorstvom učiteljice Urške Jekler, ustvarjali in ustvarili vsak svoje fantazijsko drevo. Odlično so se odrezali. Prepričajte se sami:


Knjiga z zgodbami o drevesih potuje po Evropi in vsak čas bo pri nas. Mi smo pripravljeni. Učenci so že napisali zgodbo in čakajo, da jo bodo lahko vpisali v knjigo. Medtem pa smo imeli videokonferenco s partnerskimi šolami na temo izdelovanje dreves iz posebnih materialov. Prvo delavnico je vodila partnerska šola iz Bolgarije. Bilo je zabavno, sploh, ker nismo vedeli, kaj točno bomo izdelovali. Imeli smo le seznam potrebščin, vse ostalo je do zadnjega ostala skrivnost. Poglejte, kaj in kako smo izdelovali:





Ni komentarjev:

Objavite komentar